Home > ZAKELIJK > Inventarisatie bedrijfsrisico's

Inventarisatie bedrijfsrisico's

In de hectiek van de dagelijkse gang van zaken in uw onderneming is er doorgaans te weinig tijd om stil te staan bij de constant veranderende bedrijfsrisco's.

Bedrijfsrisico's veranderen omdat uw onderneming bijvoorbeeld investeert in mensen, machines, nieuwe producten en diensten aan het assortiment toevoegt, een nieuwe bedrijfslokatie betrekt, het debiteurenrisico wijzigt of omdat u moet voldoen aan nieuwe regelgeving. Maar ook globalisering, e-commerce, politieke en economische verschuivingen en andere nieuwe ontwikkelingen brengen niet alleen kansen met zich mee, maar ook bedreigingen en risico´s.

Risicomanagement

Dit besef en toenemende regelgeving ten aanzien van organisatie en beheersing, brengen steeds meer ondernemingen ertoe om risicomanagement een geïntegreerd onderdeel te laten uitmaken van de bedrijfsvoering.

Het inroepen van externe specialisten hierbij is vaak een vereiste. Door middel van vaak speciaal ontwikkelde analyse software kan er een volledige risico scan gemaakt worden.

Met een uitgebreide risicoanalyse heeft u een instrument in handen waarbij diverse belangrijke aandachtsgebieden de revue passeren, welke kunnen worden afgezet tegen de aanwezige verzekeringscontracten.

Vaak wordt er behalve naar de specifieke risico´s van het bedrijf, ook gekeken naar die van de branche waarin het bedrijf zich bevindt. Ontwikkelingen hierin worden in de analyse meegenomen. Zo ontstaat een volledige rapportage waarin naast de zichtbare risico´s ook de financiele consequenties inzichtelijk worden gemaakt.

In drie simpele stappen kunt u op Adviestariefvergelijker.nl de diensten, tarieven en waarderingen van deze specialisten bij u in de regio terugvinden.