Home > PARTICULIER > Informatie over pensioen

Informatie over pensioen

Inzicht en advies over uw financiële situatie bij pensioen is belangrijk

Op dit deel van de website willen wij je informeren en wijzen op je rechten met betrekking tot pensioen. Ook vind je hier verwijzingen naar andere bronnen voor meer informatie. De AFM heeft twee folders uitgegeven één voor jou en één voor de werkgever. Je kunt ze allebei hier op deze pagina do wnloaden.

In Nederland is het zo geregeld dat de meeste Nederlanders een basispensioen krijgen. Dit basispensioen is een uitkering op grond van de AOW (Algemene Ouderdomswet). De Sociale Verzekeringsbank verzorgt de uitkering.

Veel mensen bouwen ook via hun werkgever pensioen op (ouderdomspensioen). Het ouderdomspensioen is een aanvulling op je AOW. Ook is het mogelijk om zelf te sparen voor je pensioen.

Op dit moment is de leeftijd dat je met pensioen gaat nog 65 jaar, maar in de toekomst zal de pensioenleeftijd verhoogd worden naar 66 jaar of 67 jaar.

Ben jij een kenner of een leek?

Weet jij meer van pensioenen dan de gemiddelde Nederlander? Kun je jouw financiële beslissingen prima zelf nemen of is deskundig advies misschien toch wel verstandig? Doe de kennistest pensioenen.

Zorg ook dat je inzicht hebt in je eigen pensioen. Check je persoonlijke pensioenopbouw.

Verder lezen

 

Bron: AFM (Autoriteit Financiële Markten)