Home > PARTICULIER > Informatie over beleggingsverzekeringen

Informatie over beleggingsverzekeringen

Inzicht en advies over uw financiële situatie en vermogensopbouw is belangrijk

Mensen sluiten een beleggingsverzekering af om vermogen op te bouwen. Bijvoorbeeld om een hypotheek af te lossen of om (aanvullend) pensioen op te bouwen. Met het verzekeringsdeel van een beleggingverzekering wordt meestal het risico op overlijden verzekerd. Je bent niet verzekerd tegen tegenvallende beleggingsresultaten met een beleggingsverzekering.

Past een beleggingsverzekering bij jou?

Je moet dus eerst voor jezelf bepalen of je wilt sparen of beleggen. Wil en kan je risico lopen? Ook moet je bedenken of je wel of niet tegen overlijden verzekerd wilt zijn. 

Een beleggingsverzekering kan alleen een passend product voor jou zijn als je wilt beleggen om vermogen op te bouwen en je daarbij het risico van bijvoorbeeld overlijden wil verzekeren. Vind je beleggen te riskant of wil je geen verzekering, dan past een beleggingsverzekering niet bij jou.

Wat moet je weten?

Wanneer je een beleggingsverzekering wilt afsluiten, maar je twijfelt nog en je hebt vragen? In onze consumentenfolder over beleggingsverzekeringen vindt je meer informatie.

Ben jij een kenner of een leek?

Weet jij meer van beleggingsverzekeringen dan de gemiddelde Nederlander? Kun je jouw financiële beslissingen prima zelf nemen of is deskundig advies misschien toch wel verstandig?

 

Bron: AFM (Autoriteit Financiële Markten)