Home > PARTICULIER > Waarom financiële planning?

Waarom financiële planning?

Financiële planning voorkomt het nemen van verkeerde beslissingen.

Staat u wel eens stil bij uw huidige en toekosmtige financiële mogelijkheden? Iedereen gaat tijdens zijn leven om met een eigen balans en een eigen winst- en verliesrekening. U maakt schulden, verwerft bezittingen, loopt risico en bouwt aanspraken op. Daarnaast wijzigt de wetgeving voortdurend. De sociale zekerheid staat onder druk en fiscale mogelijkheden worden uitgebreid of juist beperkt. Dit heeft financiële, juridische, fiscale en verzekeringstechnische gevolgen. Met een planmatige aanpak krijgt u een beter overzicht over uw financiële situatie nu en in de toekomst.

Met het plannen van uw financiële toekomst kunt u niet vroeg genoeg beginnen. Daarvoor moet u een aantal stappen zetten. Financiële planning is een adviesmethode die uw huidige financiële situatie in kaart brengt, inschattingen maakt van uw toekomstige situatie en aangeeft hoe u zo optimaal mogelijk gebruik kunt maken van uw financiële mogelijkheden.

Uw wensen gelden hierbij als uitgangspunt. Het Resultaat: een inidividueel, op de toekomst afgestemd advies, gericht op optimale financiële omstandigeheden en ruimte voor (droom) wensen

Het belang van financiële planning

Tijdens uw leven maakt u veel belangrijke keuzes. Het kopen van een huis en zorgen voor een goed pensioen behoren daartoe, maar ook het krijgen van kinderen of het starten van een eigen bedrijf. Zaken die direct van invloed zijn op uw financiële omstandigheden.

U heeft dan antwoorden nodig op vragen als:

  • Hoeveel levert mijn vermogen op?
  • Hoe ontwikkelt mijn inkomen zich de komende jaren?
  • Welke pensioenvoorziening heeft mijn wergever getroffen?
  • Wil ik eerder stoppen met werken?
  • Hoeveel levert mijn bedrijf op als ik het straks verkoop?
  • Hoe financier ik het best de kosten van mijn studerende kinderen?
  • Kunnen mijn nabestaanden doorleven na mijn overlijden?
  • Kan ik in mijn gezin blijven onderhouden als ik arbeidsongeschikt word?

Op die momenten heeft u een totaalbeeld nodig van uw financiële situatie. Persoonlijke financiële planning biedt dit totaalbeeld!